Kapitalizmus - avagy a Nyugat

2008.12.06. 01:47

A Nyugat... Kinek mit mond? Nekem most így kapásból, csak két dolog jut az eszembe.

1. "Taposd el a kapitalizmust, különben az tapos el téged!"  Na most... A kapitalista nyugat a nép ellensége, le kell győzni a hazug ebet, hogy hazánkban a szocialista szellem és a párt virágzó egysége uralkodjon a nép vezetésével. Ennyi elég is... Majd később folyt. köv. :D

2. A Nyugat című folyóirat. Ki ne ismerné? Hazánk irodalmi lemaradást szerette volna behozni a lap kiadásával a századfordulón olyan neves személyekkel, mint Ady Endre, Babits Mihály, Szép Ernő, Kosztolányi Dezső, Mórizs Zsigmond, Juhász Gyula és még sorolhatnám. Nemzetünket ez a lap a fejlődés útjára terelte. Igazából ezt egy idézettel zárnám: "[A Nyugat] Célja a magyar irodalom nyugati szintre emelése volt, így szembefordult a félfeudális ország epigonizmusba süllyedt irodalmával."

Hát igen... Az utóbbi a nyertes, ugyanis ma voltunk a 100 éves a Nyugat című kiállításon. Nem volt rossz, de tekintve, hogy semmi esemény nem történt (értsd: nem volt alkohol), így írni sem érdemes róla.

A vöröslábú címerespoloskára, a kobrogó kobrára, Larten Crepsley-re/Natalie Portman bélrendszerére, és '56-ra!

Jah igen, adok ehhez a gyönyörhöz egy képet. Az epigonizmus alapítói... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://epigonista.blog.hu/api/trackback/id/tr75807023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása